Plody moře na česneku a estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mořské plody mix
  • 1 g Estragon
  • 2 g Citronová kůra
  • 5 g Jíška instantní
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 200 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar rybí
  • 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 5.5 mg
  • Draslík 174.5 mg
  • Vláknina 1178 mg
  • Vitamín A 1178 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji orestujeme plody moře, najemno nasekanou cibuli a česnek. K této směsi přimícháme estragon. Směs podlijeme vínem a rybím vývarem. Vše povaříme tak dlouho, dokud šťáva nezhoustne.

  • 2

    Poté nastrouháme citronovou kůru, kterou promícháme se směsí česneku, cibule, estragonu, vína a vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Vše zahustíme jíškou. Osolíme a opepříme podle chuti.

Komentáře k receptu