Plody moře na špagetách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 450 g Mořské plody mix
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 100 g Rukola
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ml Martell cognac
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 515.1 mg
  • Vláknina 10917.5 mg
  • Vitamín A 10917.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 102.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme polovinu olivového oleje a zesklovatíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme smetanou a provaříme. Potom přidáme rajský protlak, brandy, sůl a pepř. Z rukoly odstraníme stonky, omytá cherry rajčátka rozpůlíme, těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. V pánvi zahřejeme zbývající olivový olej a při vysoké teplotě na něm prudce a rychle osmahneme mořské plody, osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny krátce před podáváním promícháme s rukolou a cherry rajčátky, přelijeme smetanovou omáčkou a nahoru navrstvíme mořské plody. Posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu