Grapefruitový salát s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hroznové víno
  • 150 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Grapefruity
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 17692 mg
  • Vitamín A 17692 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 154.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Grepy oloupeme a nakrájíme na dílky. Omyté hroznové víno rozpůlíme a vypeckujeme. Šunku nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Z citronové šťávy, cukru, soli a oleje umícháme zálivku, nalijeme ji na připravené suroviny a necháme 30 minut odležet v chladu.

  • 3

    Omytý a osušený hlávkový salát rozdělíme na listy a urovnáme na dno ploché mísy. Na listy upravíme grapefruitový salát a podáváme.

Komentáře k receptu