Candát v bylinkovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Provensálské koření
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 800 g Candát obecný
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 65.9 mg
  • Vláknina 3117.5 mg
  • Vitamín A 3117.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, potřeme čerstvě rozmačkaným česnekem a necháme cca 30 minut odležet.

  • 2

    Umícháme si hustší těstíčko z vajec, piva, provensálského koření a mouky. Jednotlivé porce ryby v těstíčku obalíme a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené ryby zbavíme nadbytečného oleje - položíme na savý ubrousek či kuchyňskou roli.

Komentáře k receptu