Bucatini s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 320 g Těstoviny Bucatini
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 600 g Mušle srdcovky
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 359.7 mg
  • Vláknina 4165 mg
  • Vitamín A 4165 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu a uchováme v teple. Mušle necháme asi 2 hodiny ve velké míse s osolenou vodou, aby se pročistily. Potom je scedíme, nasypeme do pánve, zakryjeme pokličkou a postavíme na sporák zapnutý na vysoký stupeň, aby se otevřely. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyjmeme ze skořápek, skořápky vyhodíme, mušličky nahrubo pokrájíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm česnek, vyhodíme ho a místo něj dáme do pánve propasírovaná rajčata. Za občasného zamíchání je asi 10 minut dusíme.

  • 3

    Vypneme sporák, promícháme rajčata s pokrájenými mušlemi, osolíme, opepříme, vše promícháme a horké podáváme s těstovinami. Zdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu