Plzeňské zástěrky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Párky jemné
  • 33 g Slanina vepřová
  • 120 g Vejce slepičí
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 20 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 100 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 116.8 mg
  • Draslík 87.5 mg
  • Vláknina 1793 mg
  • Vitamín A 1793 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které naklepeme doširoka, osolíme a opepříme.

  • 2

    Žampiony nakrájíme na plátky a na části tuku je krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci a necháme srazit.

  • 3

    Do středu plátku položíme slaninu nakrájenou na tenké plátky, na ni navršíme prochladlá vejce se žampiony a díl oloupaného párku. Plátek přeložíme a okraje upevníme párátkem.

  • 4

    Na druhé části tuku dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné maso a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a dusíme doměkka za občasného přelévání vlastní šťávou. Během dušení doléváme teplou vodu.

  • 5

    Když je maso téměř měkké, zalijeme je pivem a dusíme doměkka.

  • 6

    Měkké maso vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přes hustý cedník na něj přecedíme šťávu. Zjemníme ji máslem, přisolíme a krátce podusíme.

  • 7

    Jednotlivé porce při podávání překrojíme na 2-3 části šikmým řezem.

Komentáře k receptu