Dva bochníky chleba s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 7 šálek Mouka polohrubá
  • 1.33333 šálek Olivy černé
  • 4 polévková lžíce Droždí
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1522 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 141 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 823.9 mg
  • Vláknina 21102.4 mg
  • Vitamín A 21102.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Olivy nasekáme. Mouku, sůl, droždí, petrželku, mátu, cibuli a olivy v míse zalijeme 500 ml vody. Směs zpracujeme do těsta a pokračujeme ještě deset minut. Pak ho necháme v čisté míse nakynout na dvojnásobný objem.

  • 2

    Z těsta zpracujeme dva bochníky, dáme je na vymazaný pečící plech a přikryjeme fólií, dokud nevykynou.

  • 3

    Bochánky pečeme čtyřicet minut.

Komentáře k receptu