Rumová roláda s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 225 g Čokoláda na vaření
  • 170 g Cukr moučkový
  • 350 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 600.1 mg
  • Draslík 137.8 mg
  • Vláknina 5670 mg
  • Vitamín A 5670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Pekáč o průměru 38 x 33 cm vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem.

  • 3

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s vodou a rumem.

  • 4

    Žloutky s cukrem umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme rozpuštěnou čokoládu.

  • 5

    V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi a hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.

  • 6

    Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečicí papír a těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.

  • 7

    Dobře ušleháme šlehačku.

  • 8

    Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.

Komentáře k receptu