Polévka z batátů a žlutých paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Brambory rané
  • 50 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 50 g Pórek
  • 5 g Kurkuma
  • 15 g Cukr moučkový
  • 20 g Chilli omáčka
  • 5 g Muškátový květ
  • 100 g Paprika žlutá
  • 180 g Brambory sladké (Batáty)
  • 150 g Kukuřice
  • 850 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2.04 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 621.6 mg
  • Vláknina 9086.5 mg
  • Vitamín A 9086.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, brambory, batáty a pórek nakrájíme. Cibuli, pórek, česnek a celer vložíme do velkého hrnce a opékáme pří vysoké teplotě za stálého míchání cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Nesmí změnit barvu.

  • 2

    Přidáme brambory, kurkumu, batáty, muškátový květ, bobkový list a vývar. Vše smícháme a přivedeme do varu. Teplotu snížíme a pozvolna vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kukuřici a zprudka opékáme dozlatova. Odstavíme a promícháme s chilli omáčkou. Vyjmeme bobkový list, přidáme pečenou papriku, cukr a citronovou šťávu, vše dohladka rozmixujeme.

Komentáře k receptu