Lesnická roštěná (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Žampiony - sterilované
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Cukr krupice
  • 130 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1297 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 648.8 mg
  • Vláknina 8523.5 mg
  • Vitamín A 8523.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na plátky - roštěnky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Rychle je opečeme po obou stranách na 2/3 tuku.

  • 2

    Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Povaříme tak dlouho, až se odděluje tuk.

  • 3

    Omáčku zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku.

  • 4

    V rozpuštěném másle krátce prohřejeme sterilovaný hrášek a podle potřeby jej přisladíme.

  • 5

    Vařené, prochladlé brambory nakrájíme na plátky, opečeme na třetině tuku, přidáme žampiony nakrájené na plátky a společně opečeme.

  • 6

    Při podávání klademe do středu talíře opečené brambory se žampiony a dušený hrášek, přes ně položíme roštěnku a ozdobíme petrželovou natí. Zvlášť v omáčníku podáváme šťávu.

Komentáře k receptu