Křepelky na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 kg Křepelka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 638.3 mg
  • Vláknina 4773.2 mg
  • Vitamín A 4773.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme máslo a na něm zprudka orestujeme křepelky ze všech stran. Přidáme cibuli, rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme, dokud maso není měkké.

  • 2

    Křepelky vyjmeme a uchováme v teple. Do zbylé šťávy v hrnci přilijeme vodu, vhodíme rýži a vaříme na mírném ohni 15-20 minut, až je rýže měkká.

  • 3

    Porce rýže tvarujeme naběračkou, servírujeme s křepelkami.

Komentáře k receptu