Omáčka z petrželky a kerblíku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 33.5 mg
 - Draslík 341.5 mg
 - Vláknina 689.8 mg
 - Vitamín A 689.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle opečeme nasekanou petrželku a kerblík. Vše zalijeme hovězím vývarem, vínem a smetanou. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne. Omáčku zahustíme bešamelem. Nakonec dle chuti přidáme sůl a pepř.