Žampionová omáčka smetanová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 917 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 28.4 mg
 - Draslík 149.5 mg
 - Vláknina 1740 mg
 - Vitamín A 1740 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tuku mírně zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
 - 
                                2
Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, dobře rozšleháme a mírně osolíme. Za občasného prošlehávání provaříme.
 - 
                                3
Ke konci varu přilijeme smetanu, přikyselíme octem, procedíme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podušené na másle. Omáčku povaříme.
 - 
                                4
Žampionovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso.