Salát s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 5857 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 847.1 mg
 - Vláknina 9880 mg
 - Vitamín A 9880 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme doměkka, scedíme, necháme zchladnout.
 - 
                                2
Na talíř rozložíme okurky nakrájené na tenká kolečka, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté kolečka okurek opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme na papírových utěrkách.
 - 
                                3
Ředkvičky nakrájíme na plátky. Okurku a ředkvičky upravíme na střed mísy a navršíme brambory.
 - 
                                4
Připravíme zálivku - smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, vinný ocet a nasekané čerstvé bylinky. Vše důkladně promícháme. Zálivkou přelejeme salát. Salát podáváme chlazený.