Ravioli s krevetami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 178.3 mg
- Draslík 302.3 mg
- Vláknina 2645 mg
- Vitamín A 2645 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme krevety, odstraníme střívka a maso nasekáme. Očistíme lístky mangoldu a nasekáme. Oloupeme šalotku a česnek a najemno nasekáme. 
- 
                                2V pánvi osmažíme na oleji šalotku a česnek. Přidáme pokrájené krevety a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme. Přidáme nasekaný mangold, vše promícháme a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Vyhodíme česnek, stáhněte pánev ze sporáku, obsah vyklopíme do mísy a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, sůl a pepř a vše dobře promícháme. 
- 
                                3Válečkem rozválíme vždy trochu těsta a vykrajujeme z něj pruhy o délce asi 8 cm. Doprostřed klademe ve vzdálenosti 4 cm od sebe malé kopečky náplně. Vidličkou rozmícháme bílek a potřeme jím okraje. Pruhy pokrájíme a jednotlivé kousky těsta přehněte a prstem stiskneme okraje. Potom ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody. 
- 
                                4Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lístky bazalky a snítku petrželky a po špetce soli a pepře. Scezené ravioli přelijeme horkým máslem a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        