Ravioli se špenátovou náplní

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ricotta
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Špenát listový čerstvý
  • 45 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 203.7 mg
  • Draslík 558.1 mg
  • Vláknina 7071 mg
  • Vitamín A 7071 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní desce zpracujeme osolenou mouku s rozšlehanými vejci a olejem. Vzniklé lepkavé těsto hněteme 10 minut dohladka. Zabalíme do fólie potřené olejem a necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Propláchnutý a okapaný špenát podusíme v kastrole pod pokličkou 2-3 minuty. Po vymačkání přebytečné vody podušený špenát najemno nasekáme.

  • 3

    V míse smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, rozšlehaným vejcem, špenátem, špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.

  • 4

    Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na obdélníky silné asi 3mm. Na jeden plát lžičkou položíme kopečky náplně a necháme mezi nimi malou mezeru. Mezery mezi kopečky potřeme rozšlehaným vejcem nebo vodou. Navrch položíme druhý plát těsta a kousek po kousku přitiskneme v mezerách mezi náplní.

  • 5

    Rádýlkem plát mezi kopečky rozkrájíme na čtverce. Těstoviny necháme 1 hodinu schnout rozložené na talíři nebo čisté utěrce.

  • 6

    Ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 4-5 minut, aby vyplavaly na hladinu. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou.

  • 7

    Podáváme pokapané máslem nebo olivovým olejem a opepřené.

Komentáře k receptu