Cannelloni s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Losos uzený
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Pažitka
  • 50 g Šalotka
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 20 g Kaviár
  • 350 g Canneloni
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar rybí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1345 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 925.2 mg
  • Vláknina 4555 mg
  • Vitamín A 4555 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme cannelloni. Připravíme náplň. Lososí maso osušíme a pokrájíme na kousky. Petrželku a pažitku jemně nasekáme. Šalotku a česnek nasekáme, česnek lehce rozmačkáme.

  • 2

    Očistíme listy špenátu a necháme 2-3 minuty v nepřilnavé pánvi na sporáku. Občas je zamícháme, aby se vypařila veškerá voda. Trochu osolíme, vyjmeme z pánve a na jemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme 30 g másla, osmažíme na něm lehce česnek, přidáme kousky rybího masa, za častého míchání je 2-3 minuty při vyšší teplotě smažíme. Osolíme, opepříme a posypeme trochou petrželky. Potom je děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou.

  • 3

    V téže pánvi osmažíme šalotku, přidáme nasekaný špenát a pár minut všechno podusíme. Přidáme znovu rybí maso, minutu dusíme a opatrně ho obracíme a necháme vychladnout. Pak přidáme zbytek nasekané petrželky a nasekanou pažitku, vejce, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience dobře promícháme. Připravenou směsi naplníme cannelloni, narovnáme je do zapékací nádoby vymazané máslem. Povrch poklademe zbývajícím pokrájeným máslem.

  • 4

    Připravíme omáčku. Šalotku, petrželku a pažitku nasekáme. Do pánve nalijeme rybí vývar, přilijeme bílé víno a smetanu, přidáme nasekanou šalotku a dvě třetiny tekutiny vyvaříme. Mezitím dáme cannelloni, přikryté hliníkovou fólií, na 8-10 minut prohřát do trouby předehřáté na 180 °C. Omáčku propasírujeme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme nasekanou petrželku, pažitku a kaviár. Cannelloni podáváme horké s omáčkou a kaviárem.

Komentáře k receptu