Brambory pečené se slaninou a klobásou Chorizo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1366 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 44.1 mg
 - Draslík 815.2 mg
 - Vláknina 9097.3 mg
 - Vitamín A 9097.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře oprané a omyté malé neoloupané brambory vaříme ve výrazně osolené vodě (je třeba, aby se při vaření brambory držely u hladiny) asi 20 minut. Vodu z brambor slijeme.
 - 
                                2
Nakrájíme na plátky slaninu a klobásu, přimícháme k nim nadrobno nasekaný česnek a špetku pepře a krátce opečeme na rozehřátém oleji. Ochutíme nasekanou pažitkou.
 - 
                                3
Připravenou směs a brambory promícháme.
 - 
                                4
Podáváme čerstvé, nejlépe horké.