Hovězí na houbách s sherry omáčkou
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
- 60 ml Sherry brandy
- 40 ml Olej rostlinný
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 60 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 3 kávová lžička Med včelí
- 2 kávová lžička Rýžový škrob
- 2 ks Pórek
- 12 ks Žampiony čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 33 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 3194.3 mg
- Vláknina 22688 mg
- Vitamín A 22688 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby na půl hodiny namočíme do studené vody, necháme je okapat a nakrájíme je na plátky. Maso a kostky posypeme kořením pěti vůní, mletým zázvorem a dvěma nasekanými stroužky česneku. Směs promícháme a necháme půl hodiny marinovat. Ve vodě rozpustíme škrob a smícháme se sójovou omáčkou, sherry a olejem.
-
2
Na wok pánvi na oleji osmažíme kousky pórku a houby. Přidáme na dvě minuty maso a neustále ho mícháme. Přilijeme omáčku a povaříme ji několik minut.
-
3
Pokrm podáváme okamžitě.