Hovězí na houbách s sherry omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 60 ml Sherry brandy
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 3 kávová lžička Med včelí
  • 2 kávová lžička Rýžový škrob
  • 2 ks Pórek
  • 12 ks Žampiony čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 3194.3 mg
  • Vláknina 22688 mg
  • Vitamín A 22688 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby na půl hodiny namočíme do studené vody, necháme je okapat a nakrájíme je na plátky. Maso a kostky posypeme kořením pěti vůní, mletým zázvorem a dvěma nasekanými stroužky česneku. Směs promícháme a necháme půl hodiny marinovat. Ve vodě rozpustíme škrob a smícháme se sójovou omáčkou, sherry a olejem.

  • 2

    Na wok pánvi na oleji osmažíme kousky pórku a houby. Přidáme na dvě minuty maso a neustále ho mícháme. Přilijeme omáčku a povaříme ji několik minut.

  • 3

    Pokrm podáváme okamžitě.

Komentáře k receptu