Domácí kořeněný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 269.4 mg
 - Vláknina 10117 mg
 - Vitamín A 10117 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mouky vyhloubíme důlek, vsypeme do něj špetku cukru, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme trochu vlažné vody. Necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Potom přidáme uvařené, nastrouhané brambory, kmín, fenykl, sůl a zbylou vodu. Zpracujeme těsto a necháme je asi 30 minut kynout na teplém místě.
 - 
                                3
Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník a necháme ještě 20 minut kynout.
 - 
                                4
Chléb pečeme nejdřív 10 minut zprudka v silně vyhřáté troubě a dalších 50 minut dopékáme v mírně vyhřáté troubě na cca 180 stupňů Celsia.
 - 
                                5
Před dopečením bochník potřeme osolenou vodou.