Silvestrovský ovar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 500 g Vepřová plec
  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Vepřový jazyk
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1237 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 145 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 451.7 mg
  • Draslík 1828.6 mg
  • Vláknina 17882.2 mg
  • Vitamín A 17882.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso i jazyky pečlivě omyjeme horkou vodou a vložíme do hrnce s vařící vodou. Přidáme koření a osolíme. Vaříme na mírnějším ohni.

  • 2

    Asi po 30 minutách přidáme k masu očištěnou na kousky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru a dáme vychladnout. Potom maso krájíme na plátky, dáme do menšího kastrolu a přidáme trochu vývaru.

Komentáře k receptu