Pěna z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 231.2 mg
 - Vláknina 131.8 mg
 - Vitamín A 131.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové tresčí maso z filetů umeleme, osolíme, opepříme, vmícháme sníh ze dvou bílků a dobře promícháme. Dáme do ledničky na půl hodiny.
 - 
                                2
Poté vmícháme do směsi opatrně smetanu a připravíme formičky. Vnitřky formiček vyložíme plátky lanýžů a naplníme tresčí nádivkou. Formičky vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut. Pěnu z formiček vyklopíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Podáváme s bílým pečivem.