Zapékaná ryba olokliro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Petržel - nať
  • 3 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno bílé
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 3 dl Olej olivový
  • 1 kg Parma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 403.2 mg
  • Vláknina 4484.8 mg
  • Vitamín A 4484.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné rybí porce osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozmarýn a bobkový list.

  • 2

    Rozmixujeme rajčata s olejem a vínem a vzniklou omáčku vlijeme do pekáčku tak, aby byla celá ryba pokrytá. Pečeme 30 minut na 150 stupňů, hotovou rybu servírujeme na míse, zalitou vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu