Ryba zapékaná na řapíkatém celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Olivy černé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 800 g Treska skvrnitá
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 785.9 mg
  • Vláknina 4012.8 mg
  • Vitamín A 4012.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Zápekací formu zlehka vymažeme částí oleje, na zbylém oleji pak osmažíme očištěný, omytý a na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet. Ze vzniklého nálevu odebereme dvě lžíce.

  • 2

    Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Do zapékací formy rozprostřeme celer s vyvařenou omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.

  • 4

    Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.

Komentáře k receptu