Mandlové tyčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Droždí
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 18.9 mg
  • Draslík 89.6 mg
  • Vláknina 2374.8 mg
  • Vitamín A 2374.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku se špetkou soli smícháme s máslem, přilijeme kvásek z mléka a droždí.

  • 2

    Vypracujeme těsto do tvaru koule a necháme je asi dvě hodiny ve studené vodě.

  • 3

    Když těsto vyplave, rozválíme plát a vykrajujeme tyčky asi 12 cm dlouhé, potřeme je olejem, posypeme paprikou a do každé zatlačíme 3-4 půlky mandle.

Komentáře k receptu