Paví očka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Droždí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Džem švestkový
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 18.2 mg
  • Draslík 53 mg
  • Vláknina 1292.4 mg
  • Vitamín A 1292.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek z vlažného mléka a droždí vypracujeme na těsto do tvaru koule a dáme asi na 2 hodiny do studené vody.

  • 2

    Když těsto vyplave, vyválíme plát a vykrajujeme plné kroužky a kroužky s vykrojeným středem, nestejnoměrným.

  • 3

    Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v horké troubě. Teplé cukroví obalujeme ve skořicovém cukru a slepujeme džemem.

Komentáře k receptu