Švestkový koláč s mandlemi a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 220 g Cukr krupice
  • 205 g Máslo čerstvé
  • 500 g Švestky
  • 60 g Hrozinky
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 184.5 mg
  • Draslík 415.4 mg
  • Vláknina 10967 mg
  • Vitamín A 10967 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, 50 g cukru, 85 g másla, žloutek, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Třicet minut ho necháme odpočívat v ledničce.

  • 2

    Pak ho vyválíme a rozprostřeme po koláčové formě, přikryjeme ho pečícím papírem a pečeme deset minut dozlatova.

  • 3

    Švestky a 60 g cukru povaříme deset minut, až švestky změknout. Po okapání je rozložíme na korpus. Máslo a zbytek cukru ušleháme do pěny, přidáme vajíčka, mandle, rozinky a náplň rozetřeme na švestky a koláč pečeme padesát minut.

Komentáře k receptu