Švestkový koláč s mákem a mandlemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Mák mletý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Švestky
  • 100 g Mandle
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 3 ks Nové koření
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 183.4 mg
  • Vláknina 10141.7 mg
  • Vitamín A 10141.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s polotučným mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  • 2

    Mák svaříme s mlékem, máslem, kůrou z poloviny citronu a drceným novým kořením.

  • 3

    Švestky rozpůlíme a vypeckujeme.

  • 4

    Těsto nalijeme do pekáčku, potřeme makovou směsí, na to poskládáme švestky a posypeme plátky mandlí.

  • 5

    Pečeme 35 minut na 180 °C.

Komentáře k receptu