Sušená treska po salernsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 80 g Strouhanka
  • 100 g Tapenáda se zelenými olivami
  • 60 g Kapary
  • 700 g Treska sušená
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Bazalka
  • 4 ks Ančovička - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1116 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 1522.8 mg
  • Vláknina 7727.5 mg
  • Vitamín A 7727.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku. Očistíme a roztrháme na kousky lístky bazalky. Ančovičky omyjeme a pokrájíme na kousky. Pod tekoucí vodou omyjeme kapary a pokrájíme. Oloupeme cibule, nasekáme a smažíme 4 minuty v pánvi na polovině oleje. Přidáme kapary, vypeckované olivy a po několika minutách spařená a oloupaná rajčata. Vše promícháme a podusíme rajčata 10 minut na mírném plameni.

  • 2

    Omyjeme sušenou nasolenou tresku, osušíme, nakrájíme na kusy a obalíme v mouce. Na zbývajícím oleji osmažíme kusy tresky po obou stranách, stáhneme plamen a 10 minut dusíme. Obsah pánve přemístíme do pekáče.

  • 3

    Zalijeme kusy tresky rajčatovou omáčkou a vše posypeme nasekanou petrželkou, roztrhanými lístky bazalky a strouhankou. Opepříme a dáme na 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu