Marinovaná sušená treska
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 18 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 907.4 mg
- Vláknina 5352.5 mg
- Vitamín A 5352.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Vypeckujeme olivy, pokrájíme je a dáme stranou. Petrželku, nasekáme. Celer a papriky pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a pokrájíme na kolečka. 
- 
                                2Omyjeme plátky tresky, scedíme je, osušíme a napříč pokrájíme, abychom získali široké pruhy. Do hlubokého talíře nalijeme lžíci 
- 
                                3citronové šťávy, dáme do ní pokrájenou tresku a zalijeme zbytkem citronové šťávy. Na chladném místě ji necháme asi 30 minut marinovat. 
- 
                                4Rybí maso scedíme, urovnáme na servírovací mísu, zalijeme olejem a necháme dalších 10 minut odpočívat. Pak ho zasypeme stejnoměrnou vrstvou na kostičky pokrájených rajčat, proužky celeru, pokrájenými olivami, proužky papriky a kolečky šalotky. Všechno osolíme, opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a mísu uložíme do ledničky až do chvíle, kdy se bude podávat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        