Čokoládový dort se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Cukr třtinový
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 330 g Máslo čerstvé
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 425 ml Šlehačka Pařížská
  • 30 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 978 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 241.8 mg
  • Draslík 259.1 mg
  • Vláknina 6926.3 mg
  • Vitamín A 6926.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 266.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, kakao, 180 g másla, cukr a s pomocí vody, podle potřeby, vypracujeme těsto. To zabalené necháme v lednici 15 minut.

  • 2

    Pak ho rozválíme na placku a vložíme do formy na dort, přikryjeme pečícím papírem a zatížíme /např. fazolemi nebo čočkou atd./. Pečeme ho v troubě 15 minut, bez zátěže a papíru dalších 10 minut.

  • 3

    Utřeme máslo a cukr, čtyři rozšlehaná vejce, kakao, rozehřátou čokoládu a smetanu. Směs nalijeme na korpus a pečeme dalších 45 minut.

  • 4

    Po vychladnutí dort potřeme šlehačkou.

Komentáře k receptu