Čokoládové trubičky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 80 g Cukr moučkový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 89.2 mg
  • Vláknina 2226.5 mg
  • Vitamín A 2226.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studenou vodu a bílky šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, strouhané mandle a mouku.

  • 2

    Na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou tence natřeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě. Když je těsto zpola upečené, rozkrájíme ho na obdelníky cca 3 x 4 cm a dopečeme.

  • 3

    Ještě teplé stáčíme na trubičky, můžeme si pomoci vařečkou.

  • 4

    Vychladlé trubičky namáčíme do čokoládové polevy a plníme šlehačkou nebo žloutkovým krémem.

Komentáře k receptu