Čokoládová zmrzlina se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 250 g Čokoláda hořká
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 289.3 mg
  • Draslík 262.5 mg
  • Vláknina 5833.3 mg
  • Vitamín A 5833.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 314 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 1 vejce, 3 žloutky, cukr a horké mléko. Ve vodní lázni necháme hmotu, aby se rozpustila. Tmavou čokoládu nalámeme a vmícháme do krému, až se rozehřeje, směs necháme vychladnout. Smetanu ušleháme a vmícháme do čokoládového krému, potom ji 2 hodiny mrazíme v mrazáku. Zmrzlinu rozmícháme dohladka a znovu zamrazíme.

  • 2

    Poté můžeme podávat.

Komentáře k receptu