Kokosová zmrzlina s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cukr moučkový
  • 120 g Čokoláda bílá
  • 120 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 60 ml Rum
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 284.4 mg
  • Draslík 94.6 mg
  • Vláknina 9480 mg
  • Vitamín A 9480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 2 vejce, 2 žloutky, cukr. Zahřejeme na ohni smetanu, čokoládu a kokos. Horkou směs nalijeme na vaječný krém a směs vložíme v žáruvzdorné misce do vodní lázně. Po zhoustnutí ji přecedíme a uložíme do chladničky. Šlehačku uleháme s rumem a vmícháme do vychlazené čokoládové směsi.

  • 2

    Hmotu zpracujeme strojkem na zmrzlinu a na 1/2 hodiny ji před podáváním vložíme do mrazáku.

Komentáře k receptu