Povidlová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 0.25 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.2 mg
  • Vláknina 2747.7 mg
  • Vitamín A 2747.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povidla s vodou rozšleháme v kastrolku. Přidáme skořici, jemně utlučený hřebíček a nastrouhanou pomerančovou kůru.

  • 2

    Jakmile máme povidla dohladka rozvařená, zalijeme je vodou s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme.

  • 3

    Když omáčka zhoustne, dochutíme ji citronovou šťávou a cukrem.

Komentáře k receptu