Omáčka povidlová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 36.4 mg
  • Vláknina 2405.6 mg
  • Vitamín A 2405.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme skořici a citronovou kůru a asi 10 minut vaříme.

  • 2

    Nakonec do omáčky přimícháme povidla a vše ještě 5 minut povaříme. Před podáváním do omáčky nalijeme lžíci rumu.

  • 3

    Omáčka je vhodná k vařeným i pečeným moučníkům.

Komentáře k receptu