Makové opékance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 4 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1022 kcal
  • Sacharidy 224 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 169 g
  • Cholesterol 15.7 mg
  • Draslík 142.7 mg
  • Vláknina 7333.3 mg
  • Vitamín A 7333.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do malého množství vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme přikryté chvíli stát. Kvásek s vlažným mlékem pak přidáme do mouky se solí a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme krátce vykynout, poté z těsta vyválíme asi 10 cm dlouhé válečky. Pokládáme je na tukem vymazaný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Potom při mírné teplotě pečeme.

  • 2

    Po upečení válečky rozkrájíme asi na 2 cm dlouhé kousky, vložíme je do misky a zalijeme je vroucím mlékem, posypeme mákem a cukrem.

Komentáře k receptu