Pěna z bílé i tmavé čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 515 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Čokoláda hořká
  • 250 g Čokoláda bílá
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 148.8 mg
  • Draslík 256.9 mg
  • Vláknina 2966.7 mg
  • Vitamín A 2966.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozlámanou bílou čokoládu ohřejeme na ohni s mlékem, až se čokoláda rozpustí. Necháme ji v misce vychladnout. Vedle smícháme smetanu s vodou a šlehačkou. Potom směs nalijeme k čokoládě a vmícháme do ní sníh ze 2 bílků. Pěnu rozdělíme do 6 sklenic a necháme ji ztuhnout v lednici 8 hodin. Tmavou čokoládu rozehřejeme a nalijeme ji do skleniček.

Komentáře k receptu