Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 300 g Čokoláda bílá
  • 100 g Pistácie
  • 20 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 70 g Čokoláda hořká
  • 80 ml Koňak vaječný
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 49.3 mg
  • Draslík 236.7 mg
  • Vláknina 89773.3 mg
  • Vitamín A 89773.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 156.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme.

  • 3

    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky.

  • 4

    Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme.

Komentáře k receptu