Olihně a garnáti na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 5 g Šafrán
  • 250 g Olihně
  • 150 g Garnát obecný
  • 300 g Rýže Arborio
  • 100 g Rajčata
  • 150 g Cuketa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1336 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 237.9 mg
  • Draslík 443.8 mg
  • Vláknina 4035 mg
  • Vitamín A 4035 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 20 g másla a osmažíme na něm nasekanou cibuli. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty. Rozmícháme šafrán v naběračce vařícího masového vývaru a přilijeme ho k rýži. Postupně přiléváme za častého míchání zbývající masový vývar, pak zakryjeme pokličkou a dáme ji na 18 minut do trouby předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Mezitím vykucháme olihně. Vyloupeme ocásky garnátů. Cukety pokrájíme tak, aby připomínaly olivy, a povaříme je 2-3 minuty v páře.

  • 3

    Připravíme si jehly. Napichujeme na ně střídavě ocásky garnátů, rajčátka, olihně a cuketové olivy, potřeme je olejem a osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, rozložíme do ní připravené jehly a pečeme je za častého obracení 3-4 minuty.

  • 4

    Vytáhneme rýži z trouby a vidličkou do ní vmícháme na kousky pokrájené kousky másla, aby se zrníčka rýže nelepila k sobě. Přemístíme rýži na servírovací mísu, položíme na ni jehly a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu