Olihně s citronovou charmoulou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Olihně
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 203.9 mg
  • Draslík 252.5 mg
  • Vláknina 2389.8 mg
  • Vitamín A 2389.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně očistíme, těla otevřeme, nařízneme a rozkrájíme vždy na 6 kousků. Obalíme v oleji a napíchneme na dvě vodorovné špejle vždy po 3 kouskách.

  • 2

    Pečeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 2min po každé straně.

  • 3

    Charmoulu smícháme s oloupaným a nasekaným citronem, přidáme olihně a důkladně obalíme. Dochutíme solí, pepřem.

  • 4

    Podávat můžeme teplé, při pokojové teplotě nebo i studené.

Komentáře k receptu