Špenátové gnocchi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 17 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 926.2 mg
- Vláknina 11277.5 mg
- Vitamín A 11277.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme na kaši. 
- 
                                2Špenát spaříme a necháme 1 -2 minuty povařit v horké vodě. Špenát nakrájíme. 
- 
                                3Rozmačkané brambory dáme na pomoučněný vál a do těsta uděláme dolík do kterého dáme žloutek, olej, špenát, mouku, osolíme, opepříme a všechny suroviny promícháme s bramborami. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme hladké, ale pevné těsto. Z hotového těsta vytvoříme malé noky. 
- 
                                4Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a noky vkládáme po dávkách. Vaříme 5 minut, až vyplavou na hladinu po jednotlivých dávkách. 
- 
                                5Olej, šalotky, česnek, rajčatovou passatu a cukr zahříváme při nízké teplotě 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. 
- 
                                6Hotové noky přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky špenátu a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        