Sváteční vývar s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 1006 mg
  • Vláknina 9188 mg
  • Vitamín A 9188 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté maso nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě.

  • 2

    Pěnu, která se vytvoří, odstraníme.

  • 3

    Oloupeme cibuli, mrkev, kořen petržele a očistíme fazolové lusky.

  • 4

    Cibuli a kořenovou zeleninu pokrájíme a fazole nakrájíme napůl.

  • 5

    K uvařenému masu přidáme zeleninu a povaříme.

  • 6

    Smícháme mouku s vodou a smetanou a přilijeme do polévky, jakmile bude vše uvařené.

  • 7

    Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu