Kotlík z řezů mořského jazyka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 10 g Salát hlávkový
  • 300 g Mořský jazyk
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Brambory
  • 60 g Paprika červená
  • 5 g Jíška instantní
  • 500 g Chléb konzumní
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar rybí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1063 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2473 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1255.4 mg
  • Vláknina 11609 mg
  • Vitamín A 11609 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kulatý chléb rozřízneme napůl, těsto vydlabeme, aby vznikla větší kapsa.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přídáme rybí filety, které jsme pokrájeli na kostičky. Zasypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Krátce orestujeme a jakmile maso pustí šťávu, podlijeme vývarem. Přidáme prolisovaný česnek, očištěné a na kostičky nakrájené brambory, červenou papriku pokrájenou na slabé nudličky. Vaříme asi 12 minut a zahustíme jíškou. Do chlebové kapsy vložíme list salátu, vlijeme porci rybího pokrmu, posypeme posekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu