Vinařův kotlík z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Jehněčí kýta
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 417 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 1481.4 mg
  • Vláknina 20909.8 mg
  • Vitamín A 20909.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso omyjeme ve studené vodě, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme na jemno, brambory oškrábeme, opláchneme a pokrájíme na širší plátky. Mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na drobno.

  • 2

    V pekáči rozpálíme olej, maso v něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek a společně opékáme 3 - 4 minuty.

  • 3

    Tymián propláchneme, osušíme, listy posekáme na jemno. Mrkev rovnoměrně rozdělíme na maso, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na mrkev dáme plátky brambor, bobkový list, znovu osolíme a opepříme.

  • 4

    Zalijeme vývarem i vínem. Pekáč přiklopíme, dusíme ve střední troubě na 175°C asi 150 minut.

Komentáře k receptu