Placičky z cukety a fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Fenykl sladký - hlíza
  • 250 g Cuketa
  • 200 g Jogurt bílý
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 ml Voda pitná
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 45.2 mg
  • Draslík 366.4 mg
  • Vláknina 4767.4 mg
  • Vitamín A 4767.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj žloutek. Přidáme olivový olej a studenou vodu. Promícháme, zpracujeme na hladké těsto, které osolíme a opepříme. Přikryjeme utěrkou, necháme asi 30 minut v chladu.

  • 2

    Očištěnou cuketu a fenykl nastrouháme a vmícháme do těsta spolu s nasekanou mátou. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme z těsta malé placičky po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Upečené placičky vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 5

    Podáváme teplé s bílým jogurtem rozmíchaným s prolisovaným česnekem.

Komentáře k receptu