Grilované vepřové maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 44 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Česnek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Oregano čerstvé
  • 1.5 kg Vepřové maso libové
  • 0.33333 hrnek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 134.9 mg
  • Draslík 28.9 mg
  • Vláknina 528.1 mg
  • Vitamín A 528.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4747.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme olej, med, kečup, sójovou omáčku, sůl, majoránku, oregano, tymián, skořici, chilli, pivo, ocet, utřený česnek a nadrobno nasekanou cibulku.

  • 2

    Maso nakrájíme na řízky a přidáme do vzniklé směsi a necháme 12 hodin v chladničce.

  • 3

    Po 12 hodinách řízky vyjmeme a grilujeme 7 minut z každé strany.

Komentáře k receptu