Rybí tapenada

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Olivy černé
  • 80 g Tuňák v oleji
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 6 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2954 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 416 mg
  • Vláknina 2575.4 mg
  • Vitamín A 2575.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy vypeckujeme a spolu s kapary nasypeme do mixéru. Přidáme sardelové řezy, tuňáka, hořčici, 1 lžíci citronové šťávy a rozmixujeme na jemnou pastu. V průběhu mixování postupně přiléváme olivový olej.

  • 2

    V misce smícháme sušené oregano, tymián a rozmarýn. Bylinky přidáme do mixéru k rybí pastě, osolíme, opepříme a opět rozmixujeme.

  • 3

    Hotovou pomazánku necháme odležet alespoň 3 hodiny.

Komentáře k receptu