Rybí tapenada
Suroviny
- 160 g Olivy černé
- 80 g Tuňák v oleji
- 1 kávová lžička Hořčice
- 6 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2954 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 416 mg
- Vláknina 2575.4 mg
- Vitamín A 2575.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivy vypeckujeme a spolu s kapary nasypeme do mixéru. Přidáme sardelové řezy, tuňáka, hořčici, 1 lžíci citronové šťávy a rozmixujeme na jemnou pastu. V průběhu mixování postupně přiléváme olivový olej.
-
2
V misce smícháme sušené oregano, tymián a rozmarýn. Bylinky přidáme do mixéru k rybí pastě, osolíme, opepříme a opět rozmixujeme.
-
3
Hotovou pomazánku necháme odležet alespoň 3 hodiny.