Těstoviny s kuřetem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Houby Shitake sušené
  • 120 g Shiitake houby
  • 450 g Těstoviny Tagliatelle
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 350 ml Voda pitná
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 275 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1011 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 188 mg
  • Draslík 808.7 mg
  • Vláknina 10144.2 mg
  • Vitamín A 10144.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

  • 2

    Na třicet minut necháme v horké vodě namočené sušené houby. Poté houby přecedíme a vodu odložíme na podlití. Z hub použijeme jen klobouky, které pokrájíme.

  • 3

    Na pánvi na oleji tři minuty restujeme tenké plátky slaniny a kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Poté vsypeme usušené houby i čerstvé pokrájené houby, oregano, drobně posekanou cibuli a ještě smažíme. Zhruba po pěti minutách přilijeme výluh z hub, vývar a za občasného míchání vaříme asi deset minut. Poté vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny zkus a scedíme a necháme v míse na teple. Do těstovin vmícháme hotovou omáčku a polovinu strouhaného parmazánu. Ihned podáváme ozdobené posekanou petrželovou natí a druhou polovinou parmazánu.

Komentáře k receptu