Krupicové petit fours

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Pšeničná krupice
  • 120 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Olej stolní
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 101.6 mg
  • Draslík 84.2 mg
  • Vláknina 2426.4 mg
  • Vitamín A 2426.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve v míse rozšleháme vejce, přidáme cukr, kypřicí prášek, vanilkový cukr a olej. Utřeme dohladka. Poté přisypeme postupně za stálého míchání krupici a vymícháme lehké těsto.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C a vymažeme pečící plech.

  • 3

    Z těsta vytváříme kuličky o velikosti zhruba vlašského ořechu. Naskládáme je na plech, mírně rozplácneme dlaní, posypeme moučkovým cukrem.

  • 4

    Pečeme 20minut.

Komentáře k receptu